Prijava

Prepokrivanje šindre - crijepom i limom

Dotrajalu šindru najbolje je zamjeniti novim kvalitetnijim pokrovom.
Koja će se vrsta pokrova ugraditi ovisi o drvenoj konstrukciji krovišta.
Na jače grede može ići i crijep ali na sbaiju konstrukciju preporuča se limeni pokrov.
Gerard , crijep ploča , trapez itd .

Više...

Adaptacija, nadogradnja i sanacija krovišta

Nadogradnja dijela kuće ,zatvaranje terase , prostor koji će se koristiti kao soba . Izrada krovišta sa izolacijom od kamene vune .Skidanje stare glazure te postava nove sa toplinskom izolacijom . Izrada toplinske fasade sa završnim slojem "Sepom" . Skidanje starog krovišta salonitnih ploča te postava kontra letvi 5x8 i letvi 4x5 koje se obavezno moraju stavljati kada je pokrov crijep . Letva 3x5 je preslaba i snijeg ju s vremenom savine.

 

Više...

Adaptacija krovišta - prepokrivanja krovišta

Sanacija krovišta je složen i opsežan zahvat. U sanciji krovišta uvjek treba biti oprezan i obratiti pažnju na nekoliko koraka u izvođenju radova. Prvo treba obratiti pažnju na kvalitetu podloge koja ostaje, stari rogovi, brodski pod, daska. Ako bi došlo do previda ili zbog cijene se odustalo od zahvata koji bi trebao ukloniti nešto što je dotrajalo ili natrulo, to bi mogao biti faktor koja bi mogao ugroziti kopletni smisao adaptacije.
Jer jednom kada se postave novi slojevi krova, stari dijelovi koji nisu ispravni mogu ugroziti kvalitetu krova kako statički tako i u smislu procurivanja. A neka buduća sancija tih dotrajalih dijelova poslije je puno skuplja. Zato krov kada se radi bolje odmah uložiti nešto više novaca ali onda je sve osigurano. Kod adaptacije treba naravno voditi i brigu o vremenskim uvjetima i osiguranju objekta od procurivanja u slučaju iznenadnih kiša. Uglavnom adaptacija krovišta nije zahvat, koji se može napraviti bez dobre organizacije i pripreme, a poslije toga sami radovi traju vrlo kratko. Kod starih krovišta se redovito pojavljuje problem ulegnuća rogova, pa je obavezno poravnati krovnu plohu.

Više...

Prijava or Registracija

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.
Prihvaćam!